Su Kuyusu

Su, yaşamın vazgeçilmezi ve yapı yaşı konumundadır, bizler su yönünden zengin olan vatanımızda susuzluğu yaşamadığımız için zaman zaman suyun önemini ve susuzluğun sıkıntılarını anlamakta zorlanıyoruz. Bizler su hususunda  bu kadar şanslı iken malesef Afrika ve Asya’da yaşayanlar bizim kadar şanslı değil. Sizlerin destekleri ile Asya ve Afrika’da su kuyuları ve şadırvanlar inşaa ediyoruz.

su kuyusu

Dünya üzerinde yapılan son araştırmalar bize gösteriyor ki; dünya üzerinde 1.9 milyar insan su sorunu olan bölgelerde yaşamlarını sürdürürken, 2050 yılına gelindiğinde dünya nüfusunun 2 milyarının su sıkıntısı yaşayacağı ön görülüyor. Şuan 263 milyon insan günde ortalama 30 dakika ellerinde bidonlarla kilometrelerce yol kat ederek en yakın su kaynağından evlerine su taşıyor. Bunlardan 159 milyonu içme suyunu doğrudan yüzeysel su kaynaklarından topluyor.

afrika kurban bagisi

Kardeşini Suyla Kavuştur

Afrika’da yaşanan susuzluk nedeni ile hayat olumsuz olarak etkilenirken sususlzuğa bağlı hastalıklar nedeniyle çocuklar ve yaşlılarda çeşitli hastalıkar ve bu hastalıklara bağlı olarak ölümler yaşanıyor. Afrika ve Asya2da yaşanan suszluk ve kuraklık göz korkutuyor, bölgede yaşayan kadın ve çocuklar su ihtiyaçlarını temin edebilmek için kilometrelerce yol yürümek saatlerce bidonlarla su taşımak zorunda kalıyorlar Hayra Çağrı derneği sizlerin destekleri ile su kuyuları açarak bölgedeki kardeşlerimize umut oluyor.

Afrika’da yaşanan kuraklık ve sususluk sebebi ile temiz sağlıklı suya erişimde yaşanan zorluklara bağlı nedenlerden kirli su tüketimine bağlı olarak  “İshal, kolera, dizanteri, hepatit, tifo, arsenikoz, malnutrisyon, scabies, cyanobacteria,  şistosomiasis ve çocuk felci” gibi hastalıklar ortaya çıkmaktadır.

Su kuyusu açtırmanın fazileti

Su kuyusu bağışının fazileti hakkında rivayet edilen hadis-i şerif’te  Sa’d b. Ubâde’nin annesi vefat etmişti ve Rasûlullah (S.A.V)’a gelerek: “Ey Allah’ın Rasûlü! Annem öldü onun adına sadaka verebilir miyim?” diye sordu. Rasûlullah (S.A.V) da: “Evet” buyurdu. Sa’d: “Hangi sadaka daha hayırlı ve değerlidir?” diye sorunca, Rasûlullah (S.A.V): “İnsan ve hayvanların su ihtiyaçlarına cevap vermektir” buyurdu. (Nesai, İbn Mace) Bunun üzerine Sa’d, Medine’de bir çeşme yaptırmış, o çeşme uzun süre insanlara hizmet etmiştir.

Siz de bir su kuyusu bağışı veya hisse bağışı yaparak bu hayıra ortak olabilir amel defterinize kapanmayacak bir hayır yazdırabilirsiniz. Asya su kuyusu bedeli 15.000 tl bir hisse bedeli 150 tl Afrika su kuyusu bedeli 60.000 tl  Afrika bir hisse bedeli 500 Tl’dir.

SU KUYUSU AÇILIŞI

susuzluk

SU KUYUSU HAKKINDA SIK SORULANLAR

Açılan su kuyusunun görüntüleri tarafıma ulaşır mı?

Su kuyusu projesi nihayete erdiğinde tüm inşaat, açılış video ve görselleri sizlere Whatsapp veya mail olarak iletilir.

Açtığınız su kuyularının ömrü ne kadardır?

Açtığımız su kuyularının ömrü bölgenin yağış durumuna göre 8 ila 10 yıl arasında değişebiliyor. Bu süre zarfında da milyonlarca insan ve hayvan bu kuyudan nasipleniyor. Su kuyusu bozulduğunda ilgili ekiplerimiz sizlerden herhangi bir bedel talep etmeden su kuyusu fonu ile tamiri gerçekleştiriyor.

Başkasının adına bağış yapabilir miyim?
Başkasının adına bağış yapmak istediğimizde bağış yaparken not kısımlarına ve çağrı merkezimize derhal bildirim yapmanız gerekmektedir. Aksi taktirde ücreti gönderen kişi sistem tarafından bağışçı kabul edilecektir.
Hisseli su kuyuları ne kadar sürede tamamlanır?

Hisseli su kuyusu bedeli 200 TL’dir. Hisse sahiplerinin ödemelerine bağlı olan bu kuyuların tamamlanıp faaliyete geçmesi, derneğimize yapılan bağışların gelme süresine bağlıdır. Tüm hisseler tamamlandıktan sonra ortalama 1 ay içerisinde açılış yapılmaktadır.

Hisseli su kuyuları ne kadar sürede tamamlanır?

Hisseli su kuyusu bedeli 200 TL’dir. Hisse sahiplerinin ödemelerine bağlı olan bu kuyuların tamamlanıp faaliyete geçmesi, derneğimize yapılan bağışların gelme süresine bağlıdır. Tüm hisseler tamamlandıktan sonra ortalama 1 ay içerisinde açılış yapılmaktadır.

asya su kuyusu